Letu Štuke - RASPRODATO@Gerila

Letu Štuke - RASPRODATO@Gerila

Friday, 18 Jan at 10:30 PM - 1:30 AM

KONAČNO - LETU ŠTUKE U GERILI !!! :)

Legendarna bosanskohercegovačka grupa predvođena frontmenom i istaknutim autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom koji je pod imenom ‘Letu štuke’ objavljen 2005. godine, izazvala je veliko zanimanje u cijeloj regiji, kako među publikom tako i kritikom koja ga je odmah svrstala među vodeće alter-pop naslove.

Naredna dva studijska albuma ‘Proteini i ugljikohidrati’ (2008.) i ‘Brojevi računa’ (2011.) iznjedrili su naslove poput ‘Tesla’, ‘Paranoja’, ’Psycho’, ’Sami’, ‘U ovom svjetu’, ‘Bella dona’ koji su uz prethodne ‘Minimalizam’, ‘Mjesto za dvoje’, ‘Sunce, ‘Šutiš’ im priskrbili kultni status među velikim brojem poklonika. Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvijek aktualna i bolna gdje kirurški precizno secira društvena stanja i događanja jedno je od glavnih razloga što ovaj bend drži u samom vrhu glazbene scene s čvrstim uporištem u svim dijelovima Regije, a kvalitetni stihovi i glazba drže ih dugi niz godina u samom fokusu glazbene scene.

I sama kritika naglašava:’...malo je grupa na ovim prostorima koje su svoje albume koncipirale na stilskoj raskoši poput Štuka, a još ih je manje koje su u tom šarolikom kolopletu uspijevale imati jasnu konciznu crtu prenošenja poruke’.

Letu Štuke nakon sedam godina albumske apstinencije sredinom studenog 2018. objavili su svoj četvrti studijski album ‘Topla voda’ s kojim se publika već upoznala kroz singlove ‘Bože zdravlja’, ‘Supermarket’, ‘Bočice’ i ‘Zemlja gori’ na kojoj je došlo do kolaboracije s ekipom iz Dubioza kolektiv. Prema prvim reakcijama publike i same kritike Štuke nastavljaju tamo gdje su stale, oduševljavajući publiku kako novim pjesamam tako i energičnim koncertnim nabojem što se dalo vidjeti prilikom koncertne promocije albuma u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu gdje je publika doživjela opći delirijum , a Dino i ekipa precizno pogodile u dušu svakoga.


Petak 18. januar // 21:30h
Sve karte za ovaj koncert su rasprodate.

https://www.facebook.com/letustuke/
https://www.youtube.com/channel/UCkK2bTItTBg-CTbK6ELNtcQ